13:53 04.10.2019

У затриманого лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова з банківської скриньки вилучили $840 тис.

1 хв читати
У затриманого лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова з банківської скриньки вилучили $840 тис.

Правоохоронці вилучили $840 тис. із банківської скриньки затриманого у четвер завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова Національної академії медичних наук України, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"На фото 840 тисяч доларів США. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням усіх обшуків загальна сума вилучених коштів становить близько 1 млн доларів США", - написала Максимець на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, проілюструвавши фотографіями вилучених готівкових коштів.

Як повідомлялося, заввідділу трансплантації та хірургії печінки Інституту ім. Шалімова було затримано в четвер під час отримання хабара в розмірі $20 тис. за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію. Під час проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та в його приміщеннях було вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти в сумі понад $60 тис.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, ведуться слідчі дії.

СБУ повідомила про викриття керівників відділення одного з інститутів Національної академії медичних наук, які вимагали у пацієнтів гроші за проведення операцій. За даними спецслужби, затримано "організатора протиправної схеми", тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у протиправному механізмі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА