19:08 04.10.2019

Верховна Рада ухвалила закони про введення єдиного рахунку для сплати податків

1 хв читати
Верховна Рада ухвалила закони про введення єдиного рахунку для сплати податків

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, а також єдиного внеску на загальнообов'язкове державного страхування.

Також парламент ухвалив законопроект №1051 про внесення змін до Податкового кодексу для впровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, який доповнює вищезазначений документ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідні законопроекти проголосували відповідно 255 і 274 народних депутатів.

"Ці закони вирішать, по-перше, проблему переплати податків, коли на одному рахунку переплата, на іншому - недоплата, а підприємця все одно штрафують... Крім цього, єдиний рахунок синхронізується з електронним кабінетом платника податків. Ми пішли на важливий крок: через єдиний рахунок можна буде сплатити не тільки державні, а й місцеві податки. Але наразі Держподаткова служба та Державна казначейська служба не готові до впровадження цього механізму відразу, тому ми даємо їм час до 2021 року підготувати свої системи", - сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА