08:12 06.10.2019

В Україні вибрали "Вчителя року"

2 хв читати
В Україні вибрали "Вчителя року"

Церемонія нагородження кращого вчителя відбулася в Національній опері, повідомляє nus.org. Переможницею Global Teacher Prize Ukraine 2019 стала вчителька англійської мови, української мови та літератури Наталія Кидалова.

"Я живий приклад, що дива трапляються. Я шалено щаслива, що я вчителька. Якби я не отримувала жодної копійки, я б все одно ходила б на роботу", - сказала переможниця під час вручення.

Окрім звання кращої вчительки країни, Наталя Кидалова отримає 250 тисяч гривень. Також її ім'ям назвуть астероїд. Крім того переможниця отримає поїздку на освітній форум в Дубай і рік навчання від організаторів - громадського союзу Освіторія.

Наталія Кидалова - вчителька англійської мови, української мови та літератури Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23, Запорізькій області, для якої найбільшим показником успішності учнів є віра її учнів у самих себе.

Під час церемонії оголосили переможців в інших номінаціях: переможцем за підсумками народного голосування став учитель інформатики вінницької школи №20 Олег Сприятливий; у номінації "Реалізація мрії" перемогла вчителька початкових класів з Хмельницького Леся Шевчук. Завдяки цій перемозі хмельницька школа №8 отримає спецтранспорт для проїзду в установу дітей з ОВЗ, а також перебудову басейну; в номінації "Вибір серцем" від Наталії Мосійчук перемогла вчителька української мови та літератури Тетяна Лінійчук, друге місце зайняла вчителька математики Олена Гіркевич. У цій номінації переможців обирали серед педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Тетяна Лінійчук отримає 70 тисяч гривень, Олена Гіркевич - 50 тисяч гривень; премію вчителя хімії отримав Олександр Лисич. Він і його установа отримають по 100 тисяч гривень; у номінації "Учитель-інноватор" перемогла Анна Величко. Вона поїде до Сіднея на щорічну міжнародну конференцію Education Exchange від Microsoft; в номінації "Учитель мистецтва" кращою стала Маріанна Климчук. Вона поїде до Австрії на художній вікенд; в номінації на реалізацію енергетичного проекту перемогла Наталія Пашковська.

Global Teacher Prize - всесвітня премія, мета якої показати, що вчителі - важливі. Її називають "Нобелівською премією для вчителів" і вже втретє вручають в Україні.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА