13:43 08.10.2019

Бойовики двічі обстріляли ділянку розведення біля Золотого у понеділок

2 хв читати
Бойовики двічі обстріляли ділянку розведення біля Золотого у понеділок

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що незаконні збройні формування у понеділок, 7 жовтня, здійснили два обстріли із гранатометів різних систем і стрілецької зброї ділянки розведення №2 (селище Золоте-4, м. Золоте Луганської області).

"Противник вкотре порушив режим припинення вогню. Зокрема, 7 жовтня ворог здійснив обстріли поблизу населених пунктів Новолуганське (тричі), Травневе, Чермалик, Гладосове, Новгородське, Золоте-4, застосувавши заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм (27 мін) і міномети калібру 82 мм (26 мін)", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Українська сторона СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ зафіксувати факти грубих порушень встановленого режиму тиші з боку незаконних збройних формувань, а також вплинути на них із метою збереження досягнутого перемир'я.

Як повідомлялося, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у с. Петрівському Донецької області та м. Золотому Луганської області. Раніше було досягнуто домовленості про розведення військ у смт Станиця Луганська Луганської області. Розведення відбувається на відстані 1 км від лінії розмежування та є дзеркальним. При цьому основна умова початку процесу - дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом семи днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА