18:02 08.10.2019

Суд продовжив арешт Гримчака до 14 листопада

1 хв читати
Суд продовжив арешт Гримчака до 14 листопада

Печерський районний суд Києва продовжив до 14 листопада запобіжний захід екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку, повідомила його дружина Юлія Гримчак.

"Гримчака залишили під вартою!" - написала вона на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Генпрокуратурі, арешт Гримчаку продовжено до 14 листопада.

Увечері 14 серпня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримали Гримчака та його спільника за вимагання хабара розміром $1,1 млн. Їх затримали на гарячому під час отримання частини коштів розміром $480 тис.

За інформацією НАБУ і СБУ, Гримчак підозрюється у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Тодішній генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Гримчак "і його помічники вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень".

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 6 млн грн Гримчаку.

6 вересня Чернігівський апеляційний суд залишив у силі це рішення у "справі Гримчака".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА