11:48 09.10.2019

Парламент Нідерландів розпочне розслідування ролі України в загибелі рейсу MH17

1 хв читати
Парламент Нідерландів розпочне розслідування ролі України в загибелі рейсу MH17

Парламент Нідерландів одностайно проголосував за початок розслідування причетності України до загибелі малайзійського рейсу MH17 у липні 2014 року, повідомив депутат від Християнсько-демократичної партії Кріс Ван Дам у середу у Twitter.

"Подальше розслідування того факту, що повітряний простір над Україною не було закрито, одноголосно схвалено", - написав він.

Ініціативу розпочати розслідування стосовно України було озвучено минулого тижня. Тоді міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок попередив про можливі труднощі, з якими може зіткнутися експертна група, оскільки, за його словами, знадобиться співпраця не лише з боку України, а й з боку Росії.

"Йдеться також про їхній (український - ІФ) повітряний простір", - зазначав глава МЗС Нідерландів.

Авіалайнер "Боїнг" авіакомпанії "Малайзійських авіаліній", який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року (над неконтрольованою Україною територією). На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Причини катастрофи розслідує спільна слідча група, до якої входять представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА