07:17 10.10.2019

Троє бойовиків НЗФ засуджені до 9 років ув'язнення

2 хв читати
Троє бойовиків НЗФ засуджені до 9 років ув'язнення

Трьох жителів Донецької області засудили до 9 років в'язниці за участь у незаконних збройних формуваннях (НЗФ) на Донбасі, повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

За інформацією спецслужби, троє жителів Донецької області в 2014 році, щоб підзаробити грошей, добровільно вступили в терористичне угрупування "Козачий союз "Область Війська Донського ДНР". Там вони отримували винагороду розміром майже 10 тис. рублів, але згодом їм довелося служити безкоштовно.

Слідчі спецслужби встановили, що вони займали посади стрільців і розвідника, були озброєні броньованою технікою, гранатометами і мінометами. Бойовики брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

"Після того як серед різних груп бойовиків почали виникати конфлікти, їх угруповання були розформовані, а самі захисники "русского мира" втратили інтерес до служби. Згодом вони втекли від своїх ватажків і ховалися у родичів на підконтрольній українській владі території", - йдеться в повідомленні .

У 2018 році співробітники СБУ затримали цих осіб на території Донецької області. В ході обшуків у квартирах і будинках, де ховалися зловмисники, правоохоронці виявили фотознімки, відеозаписи, військові нагороди та інші докази їх причетності до терористичної діяльності.

"Після розгляду зібраних СБУ матеріалів суд визнав затриманих винними в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній діяльності) КК України, і засудив до дев'яти років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили", - сказано в повідомленні.

Згодом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Участь у терористичній діяльності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА