19:21 13.10.2019

Турецькі військові встановили контроль в Сирії над шосе M-4

2 хв читати
Турецькі військові встановили контроль в Сирії над шосе M-4

Турецька армія і союзні їй загони сирійської опозиції в рамках операції "Джерело миру" змогли взяти під свій контроль важливе шосе M-4 на півночі Сирії, повідомляє в неділю агентство "Анадолу" з посиланням на Міноборони Туреччини.

При цьому збройні сили Туреччини та інші формування просунулися вглиб сирійської території на 30 - 35 км.

Крім цього, як повідомляє агентство, підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія вибила бойовиків "Робочої партії Курдистану" і курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) з Тель-ель-Аб’яд і встановила контроль над цим населеним пунктом.

Таким чином, робить висновок агентство, з моменту початку операції турецькі сили звільнили два міста, включно з Рас-ель-Айн і 56 селами.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІДІЛ ("Ісламська держава") в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські YPG через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", яка внесена Анкарою в список терористичних організацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА