08:06 14.10.2019

Глави МЗС країн ЄС обговорять в Люксембургу ситуацію в Україні

2 хв читати
Глави МЗС країн ЄС обговорять в Люксембургу ситуацію в Україні

Ситуація в Україні становить один з основних порядків денних Ради ЄС із закордонних справ, яка засідатиме в понеділок у Люксембургу.

Високопоставлений європейський чиновник, представляючи журналістам на умовах анонімності минулої п'ятниці в Брюсселі порядок ради, зазначив, що в огляді актуальних політичних подій, яким зазвичай відкривається засідання, міністри повернуться до тем низки дискусій, що відбулися в Нью-Йорку під час 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Завершальним питанням в основному порядку значиться Україна.

У зв'язку із запрошенням на робочий обід нового українського міністра закордонних справ Вадима Пристайка глави МЗС країн ЄС попередньо обміняються поглядами на реформи з упором на енергетику, правосуддя.

"Ми знову поговоримо про зусилля, здійснені Україною для зміцнення своєї стійкості, особливо в галузі енергетики", - сказало джерело.

Далі, за його словами, йтиметься про конфлікт на Донбасі. "Є певною мірою гарні новини, що "формула Штайнмаєра", схоже, просувається", - зазначив він, додавши, що, в будь-якому випадку, цікаво буде почути оцінку як розвитку реформ, так і стану конфлікту.

Відповідаючи на питання, співрозмовник журналістів заявив: "Ми завжди підтримували роботу "нормандського формату", і ми залишаємося переконані, що (антиросійські економічні - ІФ) санкції повинні бути прив'язані до повної реалізації мінських угод".

Він вважає, що наразі ця умова не виконана, хоча і є деякі дії, що йдуть у правильному напрямку. Але формула Штайнмаєра "- це тільки одне, тоді як є і інші аспекти. Наприклад, важливо, щоб українська сторона могла повернути собі контроль над кордоном, також існує питання про надійне припинення вогню - "все, про що в Європейському союзі заявляли давно, має бути здійснено, і з того моменту, як це буде реалізовано, ми теж будемо готові просуватися далі щодо Донбасу, але спочатку треба бачити, що відбувається".

"Тепер подивимося, якою буде оцінка, зроблена міністрами", - зазначає європейське джерело.

На його думку, цікаво також почути думку міністра закордонних справ України і учасників "нормандського формату".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА