07:44 15.10.2019

Пелосі назвала санкції Трампа проти Туреччини недостатніми для вирішення ситуації в Сирії

2 хв читати
Пелосі назвала санкції Трампа проти Туреччини недостатніми для вирішення ситуації в Сирії

Введені президентом США санкції щодо Туреччини недостатніми для виходу з ситуації на північному сході Сирії, вважає спікер Палати представників США Ненсі Пелосі.

"Президент Трамп розв'язав ескалацію хаосу і відсутності безпеки в Сирії. Його заяви про введення пакету санкцій щодо Туреччини недостатньо для того, щоб повернути назад цю гуманітарну катастрофу", - йдеться в заяві Пелосі, опублікованій на її сайті.

На її думку, президент США дав Туреччині "зелене світло" на проведення операції проти курдів, тим самим, "зрадивши тисячі бійців, які віддали свої життя, щоб захистити світ від варварства ІДІЛ".

"Його безладне прийняття рішень загрожує життю людей, ставить під загрозу регіональну безпеку і підриває авторитет Америки в світі", - заявила спікер.

"Минулого тижня голова Енгел (Еліот Енгел, голова комітету палати представників США з міжнародних справ - ІФ) і високопоставлений член Республіканської партії Маккол (Майкл Маккол, головний республіканець у комітеті з міжнародних справ палати представників) представили (...) двопартійну резолюцію, щоб негайно відхилити небезпечне рішення президента в Сирії, і цього тижня ми продовжимо двопартійні, двопалатні дії, щоб протистояти цьому безвідповідальному рішенню", - додала Пелосі.

Раніше Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції стосовно міністерства оборони і енергетики Туреччини. Крім того, в санкційні списки були включені міністр оборони Туреччини Хулуси Анкара, глави МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

Турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході в Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів бійців курдських воєнізованих формувань.

Наприкінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА