13:34 15.10.2019

Баканов подав Зеленському проект нової редакції закону про СБУ

1 хв читати
Баканов подав Зеленському проект нової редакції закону про СБУ

Глава Служби безпеки України Іван Баканов направив президенту України Володимиру Зеленському проект нової редакції закону "Про Службу безпеки України", повідомляє прес-центр СБУ.

"Півтора місяці тому глава служби з трибуни Верховної Ради гарантував народним депутатам і громадськості, що СБУ розробить нову редакцію закону "Про Службу безпеки України" в найкоротші терміни. Це зобов'язання виконано в термін", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проект також було передано до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), Національному інституту стратегічних досліджень.

Так, пріоритетними напрямами реформування СБУ є: відмова від невластивих спеціальним державним органам функцій; розширення контррозвідувального вектора роботи; впровадження гнучкої структури; оптимізація кадрового складу; демілітаризація; підвищення рівня соціального забезпечення співробітників; мінімізація ризиків політичного втручання у діяльність органів безпеки; удосконалення порядку міжнародного співробітництва та обміну інформацією з партнерськими спецслужбами; вдосконалення системи демократичного цивільного контролю над діяльністю спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА