14:01 15.10.2019

Впроваджувати медстрахування в Україні можна не раніше ніж через два роки - Радуцький

2 хв читати
Впроваджувати медстрахування в Україні можна не раніше ніж через два роки - Радуцький

Впровадження медичного страхування в Україні буде можливо не раніше ніж через два роки, доки не буде вирішено питання з виплатою офіційних зарплат, вважає голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Ми готуємо законопроект про медичне страхування. Обговорювати і писати його будемо зараз, тому що це пріоритет, але впроваджувати його будемо не раніше ніж через два роки. Не можна впроваджувати закон про загальнообов'язкове державне медичне страхування, доки Державна фіскальна служба, Міністерство економіки (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - ІФ), Міністерство фінансів, поліція, прокуратура, СБУ і НАБУ не вирішить питання, що робити з "чорним налом", із зарплатою в конвертах. На сьогодні 60% зарплати - поза офіційним обліком, тому такий закон не тільки не працюватиме - він взагалі знищить те, що є", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Радуцький зазначив, що "зараз йде розвиток Національної служби здоров'я України (НСЗУ) в усіх напрямах, а НСЗУ - це прототип загальнодержавного обов'язкового медичного страхування".

"Тут ми із Супрун і попередньою командою повністю схожі. Є тільки розбіжності щодо моделей, але це розбіжності технічні, не ідеологічні", - уточнив він.

Крім того, голова комітету повідомив, що депутати мають намір "внести зміни до процедури визначення гарантованого пакету медичних послуг, надавши більш чітке визначення поняття "гарантований пакет", тому що "сьогодні, особливо на рівні "вторинки" і "третинки" з цим є питання".

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА