08:07 16.10.2019

Миротворці ООН завершили місію на Гаїті

1 хв читати
Миротворці ООН завершили місію на Гаїті

ООН завершила свою п'ятнадцятирічну миротворчу місію на Гаїті, але продовжить гуманітарну підтримку країни на тлі політичної кризи, повідомив у вівторок заступник Генерального секретаря організації Жан-П'єр Лакруа.

"У цих складних умовах завершення роботи Місії з підтримки сектора правосуддя в Гаїті не означає, що ООН йде. Організація надаватиме Гаїті підтримку в іншій формі", - наводяться його слова на сайті ООН.

У вівторок з країни виведені останні поліцейські підрозділи миротворців, замість них підтримувати гаїтянців будуть цивільні фахівці Об'єднаного представництва ООН, що відкривається в країні.

За словами Лакруа, з 2004 року спочатку військові, а потім поліцейські "блакитні берети" допомогли значно скоротити масштаби злочинності в Гаїті - кількість навмисних вбивств за 15 років зменшилася в двічі. Проте, багато проблем зберігаються, і лідери опозиції домагаються відставки президента Жовенеля Моїза, в деяких випадках вдаючись до насильства для досягнення своїх політичних цілей. Так, в період з 15 вересня до 9 жовтня під час демонстрацій були вбиті 30 людей, серед них 15 поліцейських.

"Нинішня ситуація не є ідеальною для завершення п'ятнадцятирічної миротворчості в країні", - сказав заступник Генсека ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА