13:53 18.10.2019

Кернес уперше за два роки приїхав до Полтавського апеляційного суду, але розгляд справи перенесли

3 хв читати
Кернес уперше за два роки приїхав до Полтавського апеляційного суду, але розгляд справи перенесли

Міський голова Харкова Геннадій Кернес у п'ятницю вперше приїхав до Полтавського апеляційного суду, де мав відбутися розгляд апеляції у справі щодо нього та його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького, однак, незважаючи на явку всіх обвинувачених, засідання знову не відбулося.

"Колегія, порадившись на місці, вирішила: відкласти розгляд кримінального провадження на 15 листопада 2019 року, 11:00 годину", - оголосив рішення колегії головуючий Володимир Костенко.

Суд вирішив перенести засідання, оскільки напередодні Блінник і Сміцькій розірвали договір із адвокатом Олександром Гунченком. Їхні інтереси повинні були представляти адвокати Юлія Плетньова та Наталія Пліса, які до суду не з'явилися. Плетньова повідомила, що перебуває за кордоном на лікуванні. Причина неявки Пліси невідома. За відсутності адвокатів двох обвинувачених суд не може розглядати справу.

На думку прокурора Олександра Ганілова, така тактика спрямована на затягування розгляду справи. Його колега заявив також, що у такий спосіб порушується право потерпілих на правосуддя і розгляд справи в розумні терміни. Держобвинувачі просили суд призначити Сміцькому і Бліннику додаткових адвокатів із центру правової допомоги.

У свою чергу адвокат Кернеса Лідія Ізовітова засумнівалася у повноваженнях державних обвинувачів у зв'язку із набуттям чинності змінами законодавства про прокуратуру.

Тому колегія суддів зобов'язала прокурорів Ганілова і Ємця надати наступного засідання підтвердження своїх повноважень.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану – Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. Його охоронцям було оголошено підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала обвинувальний акт до Дзержинського райсуд Харкова.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса із Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов ухвалив постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Кернеса та його охоронців Блінника та Сміцького як відмову від обвинувачення і закрив кримінальне провадження.

Це рішення оскаржили прокуратура, а також потерпілий Сергій Ряполов і його представник, адвокат Тетяна Зелькіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА