15:22 22.10.2019

В аеропорту "Бориспіль" ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було, на полі неподалік виявлено місткості для добрив - ДСНС

2 хв читати
В аеропорту "Бориспіль" ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було, на полі неподалік виявлено місткості для добрив - ДСНС

 У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що на території Міжнародного аеропорту "Бориспіль", де напередодні ввечері було зафіксовано появу шкідливих летких речовин (відчувався різкий запах аміаку), станом ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було.

Як повідомила прес-служба ДСНС із посиланням на директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимира Демчука, під час замірювань зі 21:30 до 23:00 вмісту аміаку в повітрі не виявлено.

Він нагадав, що о 18:20 до ДСНС надійшло повідомлення про те, що в повітрі на злітно-посадковій смузі аеропорту відчувався різкий запах аміаку, внаслідок чого було зупинено виліт літаків.

Мобільна хімічна лабораторія здійснила 14 замірів повітря в аеропорту та 5 замірів ґрунту і повітря поза його межами. "За результатами замірів виявлено наявність аміаку в повітрі без перевищення гранично допустимої концентрації", - повідомив Демчук.

Він зазначив, що о 20:11 роботу аеропорту було відновлено.

"Представники ДСНС у взаємодії з Нацполіцією та адміністрацією аеропорту на полі, поза межами периметра аеропорту, виявили місткості для транспортування та зберігання, попередньо, мінеральних добрив", - поінформував директор департаменту, додавши, що подальші заходи щодо розслідування причин забруднення повітря небезпечними хімічними речовинами здійснює Нацполіція.

Як повідомлялося, в понеділок на сайті аеропорту "Бориспіль" з'явилася інформація про те, що "у зв'язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами, за попередніми оцінками, відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин".

В аеропорту працювала комісія ДСНС України, обслуговування в терміналах було тимчасово призупинено, а після перевірок відновлено.

ДСНС повідомляла, що внаслідок поширення шкідливих речовин біля аеропорту "Бориспіль" до медиків звернулося близько 50 людей, одного працівника авіакомпанії госпіталізовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА