15:50 22.10.2019

Контррозвідка СБУ затримала екс-заступника міністра економіки Бровченка за підозрою у державній зраді

2 хв читати
Контррозвідка СБУ затримала екс-заступника міністра економіки Бровченка за підозрою у державній зраді

 Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали у вівторок у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрія Бровченка, якого підозрюють у державній зраді за нанесення масштабного збитку обороноздатності нашої держави.

Як повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, колишньому чиновнику оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. При цьому ім'я чиновника у спецслужбі не називають.

Агентству "Інтерфакс-Україна" з поінформованих джерел стало відомо, що йдеться про Юрія Бровченка, який обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України з липня 2016 до вересня 2019 року (з квітня 2016 року до серпня 2019 року посаду першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі обіймав Степан Кубів).

"Оперативники та слідчі СБУ встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії. Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн. Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 млн було переведено на рахунки фіктивних офшорних підприємств і привласнено учасниками схеми. Іноземна компанія обладнання в Україну не постачала", - йдеться у повідомленні спецслужби.

У СБУ зазначають, що дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних сил боєприпасами під час протидії російській агресії.

За даними спецслужби, 17 жовтня у Києві співробітники СБУ затримали керівника держпідприємства та представника іноземної компанії. Громадянину України оголошено підозру за ч. 1 ст. 111, іноземцю за ч. 4 ст. 27 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України за підбурювання до вчинення протиправних дій. Держчиновнику вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном два місяці із правом внесення застави у розмірі 2,8 млн грн, питання про обрання запобіжного заходу іноземцю вирішується.

За місцем проживання та роботи фігурантів здійснено обшуки, за результатами яких вилучено документи та інші носії інформації, що свідчать про їхню причетність до скоєння протиправної діяльності на шкоду інтересам України. Слідчо-оперативні дії тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА