19:54 24.10.2019

Денісова запевнила делегацію Венеціанської комісії, що в українському законі про мову немає дискримінаційних норм

1 хв читати
Денісова запевнила делегацію Венеціанської комісії, що в українському законі про мову немає дискримінаційних норм

Український омбудсмен Людмила Денісова під час зустрічі з делегацією Венеціанської комісії за участі секретаря комісії Томаса Маркерта висловила переконання, що положення закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№2704-VIII) не мають дискримінаційної складової.

"Під час зустрічі були детально проаналізовані та обговорені всі, на думку делегації, дискусійні положення закону про забезпечення функціонування української мови як державної №2704-VIII. Висловила своє переконання, що в законі відсутні дискримінаційні норми за мовною ознакою не тільки щодо російськомовних громадян, але і до інших громадян України з національних меншин. Адже він спрямований на врегулювання виключно питань розвитку та функціонування української мови як державної", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Крім того, додала омбудсмен, вона пояснила членам Венеціанської комісії, що дослідження і оцінка розгляду і прийняття в сесійній залі народними депутатами України зазначеного закону належить до компетенції Конституційного суду країни.

"Сподіваюся, що за результатами активної дискусії членами Венеціанської комісії буде надано об'єктивний і всебічний висновок щодо мовного закону", - написала Денісова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА