21:42 28.10.2019

В Офісі президента обговорили законопроект про соцгарантії для добровольців АТО / ООС

2 хв читати
В Офісі президента обговорили законопроект про соцгарантії для добровольців АТО / ООС

В Офісі президента України відбулося засідання робочої групи з питань добровольців - учасників бойових дій на сході України, в якому взяли участь представники добровольчого руху, волонтери та народні депутати.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, робоча група обговорила законопроект № 2045-1, який надає статус учасника бойових дій (УБС) і соціальні гарантії добровольцям АТО / ООС.

Заступник керівника Офісу президента Ганна Коваленко зазначила, що президент України Володимир Зеленський визначив цей законопроект для розгляду Верховною Радою як невідкладний.

За словами глави комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, в Комітет надійшли пропозиції ветеранських і волонтерських організацій щодо законопроекту про статус добровольців.

"Зокрема, запропоновано не скорочувати термін розгляду законопроекту, щоб ми могли спільно з представниками громадських організацій опрацювати зміни в цей документ до другого читання", - сказала вона.

Представник добровольчого батальйону ОУН Станіслав Краснов зазначив підтримку цього документа.

"Я вірю в те, що цей законопроект буде прийнятий якнайшвидше, і прошу форсувати це питання. Люди не один рік брали участь у бойових діях, і це несправедливо, що вони позбавлені соціальних пільг", - зазначив Краснов.

Зі свого боку Коваленко повідомила, що ведеться робота над законопроектом про статус військових капеланів, а також готуються проекти законів про центри територіального комплектування і про соціальну підтримку резервістів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА