19:45 31.10.2019

Прокуратура АРК вивчає інформацію про візит псевдо-кримськотатарської організації до Чехії, СБУ встановлює осіб

2 хв читати
Прокуратура АРК вивчає інформацію про візит псевдо-кримськотатарської організації до Чехії, СБУ встановлює осіб

Прокуратура Автономної Республіки Крим вивчає інформацію про виїзд до Чехії представників так званої кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", а Службі безпеки України в АРК доручено встановити осіб, які вчинили незаконний виїзд з півострова Крим до Чехії.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим обробляє інформацію про виїзд представників так званої кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", що реалізує політику Кремля, в Чеську Республіку. Дано доручення СБУ в АР Крим (з дислокацією в м.Херсон) на встановлення осіб, які вчинили незаконний виїзд з півострова Крим в Чеську Республіку", - написала прес-секретар прокуратури АРК Катерина Діденко на своїй сторінці в Фейсбуці в четвер.

Вона нагадала, що з урахуванням факту тимчасової окупації півострова і з метою захисту національних інтересів, незалежності та територіальної цілісності, Україна на нормативно-правовому рівні встановила чіткий порядок в'їзду і виїзду громадян з / на територію Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Колабораціоністи здійснили чергову спробу легітимізувати окупацію півострова, забули тільки розповісти про факти політичних репресій, численних викраденнях, вбивствах і переслідуваннях за релігійні погляди і громадську діяльність, що відбуваються в АР Крим", - зазначила Діденко.

Як повідомлялося, президент Чехії Мілош Земан запросив на урочистий прийом представників лояльної Кремлю псевдо-кримськотатарської організації "Кирим бірлігі" (не визнана Євросоюзом).

Посольство України в Чехії назвало провокацією зустріч президента Земана з цією організацією і висловило протест таким діям. У посольстві висловили надію, що офіційні особи і органи Чехії, уряд якої засудив окупацію Росією АР Крим, будуть утримуватися в майбутньому від будь-яких контактів з представниками окупаційної влади і її організаціями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА