21:28 01.11.2019

Прилуцька поліція регулярно і детально звітуватиме про хід розслідування смерті 14-річного підлітка

3 хв читати
Прилуцька поліція регулярно і детально звітуватиме про хід розслідування смерті 14-річного підлітка

У п'ятницю в Прилуках начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін зустрівся з громадськістю, щоб ґрунтовно розповісти про хід розслідування смерті 14-річного підлітка на залізничних коліях.

"29 жовтня Прилуки сколихнула звістка про смерть неповнолітнього ... Сьогодні керівник поліції Чернігівщини в приміщенні Прилуцького міського відділу поліції в форматі відкритого діалогу спілкувався з місцевими активістами, які напередодні провели акцію з вимогою якнайшвидшого розслідування цієї резонансної події. На цій зустрічі отримали слово поліцейські зі складу слідчо-оперативної групи, яка виїжджала на місце трагедії. Слідчий, оперативник карного розшуку і криміналіст детально розповіли присутнім про виконану роботу в межах кримінального провадження", - повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба обласного главку поліції.

У підсумку, йдеться в повідомленні, поліція домовилася з суспільством про регулярні зустрічі, на яких слідчі звітуватимуть про свою роботу. "На найближчу зустріч будуть запрошені також судмедексперти, адже сьогодні від суспільства прозвучало чимало питань в межах саме їх професійної компетенції. Водночас щоразу запрошуватимуть представників місцевих та регіональних засобів масової інформації", - розповіли в прес-службі.

У п'ятницю ж слідчий в кримінальному провадженні детально розповів про обставини виявлення тіла, збори доказів і хід розслідування. Він повідомив, що поки робити однозначні висновки рано, адже тривають експертизи. Після їх результатів поліція і суспільство отримають відповіді на ключові питання про обставини смерті підлітка.

За домовленістю, в понеділок у такій зустрічі знову братиме участь керівник ГУ Нацполіції в області.

"Поліція зацікавлена в тому, щоб розслідування було об'єктивним і максимально публічним, тому прошу суспільство не нагнітати ситуацію навколо цієї трагедії", - сказав Альохін.

Також в облполіції зазначили, що правова кваліфікація, згідно якої було відкрито провадження, а це ч.3 ст.276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей), є попередньою.

Як повідомлялося, станом на вечір п'ятниці другий день тривають протести жителів м. Прилуки Чернігівської області, які вийшли до стін міськвідділу поліції та вимагають справедливого розслідування загибелі 14-річного школяра Дениса Чаленка, тіло якого виявили поблизу залізничних колій 29 жовтня.

Як повідомляє ТСН каналу 1 + 1, кілька десятків жителів міста продовжують протестувати і ввечері в п'ятницю, вони запалили шини, не вірять в офіційну версію загибелі школяра.

Батьки загиблого і протестувальники впевнені, що хлопця жорстоко вбили - вони виявили сліди крові за кількасот метрів від місця, де було знайдено тіло школяра, що свідчить про побиття. Протестувальники заявляють, що поліція наполегливо не хоче помічати всі ці докази.

За інформацією каналу, в поліції протестувальникам заявили, що загибель унаслідок зіткнення з поїздом лише одна з версій, розглядатимуть й інші.

Водночас під тиском протестувальників тіло школяра перевезли до Києва, де проведуть судмедекспертизу. Крім того, поліція пообіцяла розглянути всі версії загибелі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА