14:58 02.11.2019

Режим обмеження на переміщення в районі розведення в Золотому буде скасовано 3 листопада - ООС

2 хв читати
Режим обмеження на переміщення в районі розведення в Золотому буде скасовано 3 листопада - ООС

У неділю, 3 листопада, буде скасовано режим обмежень на переміщення в районі розведення в Золотому, повідомив журналістам командир оперативно-тактичного угруповання "Північ" генерал Олег Мікац.

"Починаючи із завтрашнього дня тут можна буде вільно переміщатися - відповідно виконувати всі заходи, які необхідно як для місцевого населення, так і волонтерів, журналістів та інших", - сказав Мікац під час брифінгу в Золотому-4 в Луганській області.

Він також повідомив журналістам, що в цьому районі вже 12-й день не було жодного порушення режиму припинення вогню.

Керівник української сторони спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на Донбасі полковник Олександр Борщевський поінформував, що о 12.00 розпочнеться розмінування території у зоні розведення і демонтаж заявлених фортифікаційних споруд". Надалі намічено відкрити в цьому районі автомобільно-пішохідне КПВВ.

За словами Борщевського, СЦКК також контролює ситуацію за допомогою 4 відеокамер, забезпечено також цілодобове чергування офіцерів СЦКК для контролю, і ведеться також відеофотофіксація співробітниками.

Заступник начальника штабу відділу стратегічних комунікацій полковник Дмитро Бородавко повідомив також, що в зоні безпеки в с. Катеринівка, де відбулось розведення, є 86 дворів, в них живуть 150 місцевих жителів, з них семеро дітей. За його словами, ніхто не заявляв про намір залишити село. Зараз тут поліція і районна влада забезпечує людей своєчасно хлібом, чергує швидка допомога.

Як повідомлялося, з 28 жовтня 2019 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил почав діяти режим "Жовтий".

Знаходження і переміщення осіб в зоні ООС здійснюється тільки за наявності документів і з оглядом особистих речей і транспортних засобів.

Військовослужбовці і співробітники поліції в період дії режиму "Жовтий" отримують низку спеціальних повноважень: перевіряти у громадян документи, у разі їх відсутності – затримувати їх для встановлення особи, проводити огляд особистих речей, транспорту і багажу, безперешкодно входити на земельні ділянки та житлові будинки, використовувати у службових цілях транспорт і засоби зв'язку громадян.

Також встановлюються деякі обмеження для осіб, не задіяних в операції Об'єднаних сил - обмеження в'їзду та виїзду, отримання дозвільних документів, зберігання зброї, зокрема холодної та травматичної. Обмежується проведення фото- і відеозйомки, а також використання будь-яких радіостанцій у транспортних засобах.

Період дії спеціального режиму не уточнюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА