12:26 04.11.2019

Співробітники ФСБ РФ вербують українців, які регулярно відвідують Крим - СБУ

1 хв читати
Співробітники ФСБ РФ вербують українців, які регулярно відвідують Крим - СБУ

 Контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) встановили, що співробітники Прикордонного управління Федеральної служби безпеки РФ у Криму примушують українських громадян, які регулярно відвідують тимчасово анексовану територію півострова, давати згоду на конфіденційне співробітництво.

"Основне завдання, яке ставить російська спецслужба, збір інформації стосовно співробітників СБУ, прикордонників і військовослужбовців ЗСУ, що виконують завдання поблизу адміністративної межі з Кримом", - повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

Зазначено, що такі пропозиції насамперед надходять громадянам України, які працевлаштувалися на окупованому півострові та регулярно перетинають адміністративну межу, а також приватним перевізникам.

"Куратори вимагають від них на конфіденційній основі збирати розвіддані. Інформацію російські спецслужби використовують для вербувальних підходів до українських військовослужбовців і правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники ФСБ РФ застосовують до українських громадян шантаж, залякування, фізичний і психологічний тиск, а також активно використовують погрози щодо винесення постанови про заборону в'їзду на півострів.

Крім того, контррозвідка також встановила, що "найзавзятішим вербувальником українських громадян" є співробітник оперативно-розшукового відділу ПУ ФСБ РФ у Республіці Крим Батталов Алмаз Мубарякович, уродженець м. Баймак, Республіка Башкортостан, РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА