18:04 04.11.2019

Зеленський підписав указ для поліпшення безпеки арсеналів боєприпасів

2 хв читати
Зеленський підписав указ для поліпшення безпеки арсеналів боєприпасів

Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про додаткові заходи щодо покращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил України", повідомляється на сайті глави держави в понеділок.

Згідно з указом, Генеральному штабу ЗСУ глава держави поставив завдання підвищити до стандартів НАТО рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження. Також Генштаб має належним чином організувати охорону та оборону арсеналів, баз і складів Збройних сил України та привести у відповідність до вимог обсяги та порядок утримання запасів матеріально-технічних засобів на цих складах.

На Міноборони покладено завдання посилити контроль над реконструкцією технічних територій арсеналів, забезпечити створення комплексної системи моніторингу потенційно небезпечних військових об'єктів. Кабінет Міністрів України має профінансувати заходи щодо забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет і боєприпасів ЗСУ, а також урегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об'єктів ЗСУ.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Раніше, 31 жовтня ВР ухвалила постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки". Її очолив лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА