18:03 05.11.2019

ДБР розслідує факт втрати матеріалів провадження слідчими Управління спецрозслідувань Генпрокуратури

1 хв читати
ДБР розслідує факт втрати матеріалів провадження слідчими Управління спецрозслідувань Генпрокуратури

Державне бюро розслідувань (ДБР) за зверненням екс-заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова розпочало розслідування за фактом втрати слідчими Управління спецрозслідування Генпрокуратури матеріалів кримінального провадження, повідомив керівник ДБР Роман Труба.

"Сьогодні можу констатувати, що є певні можливі порушення з боку слідчих ГПУ, які допустили втрату кримінального провадження", - сказав Труба на брифінгу, відповідаючи на запитання про те, чи дійсно ДБР відкрило справу стосовно екс-начальника Управління спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка.

За його словами, інформацію внесено до ЄРДР і розпочато розслідування. "За зверненням Андрія Портнова, якщо я не помиляюся", - додав директор ДБР.

Труба розповів, що йдеться про кримінальне провадження, відкрите за фактом зникнення матеріалів справи. "П'ять років уваги до розслідування саме цієї категорії справ (справ Майдану, зокрема, якими займалося Управління спецрозслідування ГПУ - ІФ), це п'ять років очікування результатів", - сказав директор ДБР.

Він зазначив, що звернення про внесення відомостей до ЄРДР за фактом можливої втрати матеріалів кримінального провадження ДБР отримало 4 листопада. Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, в якій саме справі могли бути втрачені документи, Труба зазначив, що розслідування тільки розпочалося і він не володіє цією інформацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА