21:26 05.11.2019

ЄС вітає амбітні реформи в Україні і нагадує про необхідність їхнього супроводу інклюзивним законодавчим процесом

3 хв читати
ЄС вітає амбітні реформи в Україні і нагадує про необхідність їхнього супроводу інклюзивним законодавчим процесом

Київ і Брюссель обговорили стан реформ в Україні, швидкість і ефективність яких "повинні йти пліч-о-пліч з інклюзивним законодавчим процесом", зазначається в повідомленні прес-секретаря з питань зовнішньої політики і політики безпеки Європейського Союзу Майї Косьянчич, поширеному у вівторок в Брюсселі після закінчення засідання 5-го Комітету асоціації ЄС-Україна.

"ЄС привітав оновлену і амбітну ініціативу реформ, яка відображає очікування громадян України, особливо в сфері верховенства права та боротьби з корупцією, а також економічні проблеми, які безпосередньо впливають на повсякденне життя в Україні. ЄС визнав очікування досягнення швидких результатів, але нагадав, що швидкість і ефективність повинні йти пліч-о-пліч з інклюзивним законодавчим процесом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ЄС високо оцінив "значний прогрес, досягнутий за останні місяці в багатьох сферах". "Зокрема, було наголошено на важливості прогресу в реформуванні судової системи, і також прокуратури і Служби безпеки. Були обговорені заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату, а також зусилля щодо прискорення прогресу, де це необхідно", - деталізували в документі.

В ЄС висловили впевненість, що Угода про асоціацію, включно з глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі, являє собою "дорожню карту для реформ і продовження політичної асоціації України та економічної інтеграції з ЄС".

ЄС нагадав також про важливу роль, яку відіграє активне громадянське суспільство в Україні.

Також ЄС підтвердив свою незмінну підтримку реформаторських зусиль України, зокрема за технічної та фінансової допомоги, нагадавши, що пакет допомоги ЄС розміром 15 млрд євро, виділених з початку 2014 року, є безпрецедентним для будь-якої третьої країни і пов'язаний з триваючими реформами в ключових сферах, таких, як децентралізація і реформа державного управління.

"ЄС також використовував цю можливість, щоб підтвердити підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. ЄС продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Росією і залишається прихильним своїй політиці невизнання, зокрема за сприяння обмежувальних заходів", - знову підтвердила позицію Брюсселя Косьянчич.

Крім того, ЄС привітав "розширення взаємодії зі східною Україною". "ЄС привітав незмінну підтримку Україною стійкого і мирного врегулювання конфлікту на сході України і зусилля, вжиті нею для повного здійснення Мінських угод, і закликав Росію і збройні формування, які вона підтримує, діяти аналогічним чином", - констатується в повідомленні.

В ході засідання Комітету Київ і Брюссель обговорили виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС та підготовку до Ради асоціації, яка має відбутися в найближчі місяці. Це було перше засідання Комітету асоціації після президентських і парламентських виборів в Україні, що надало можливість для обміну думками з представниками нового уряду України.

Делегації очолювали віце-прем'єр-міністр України Дмитро Кулеба та заступник керуючого директора Зовнішньої дипломатичної служби ЄС з Європи і Центральної Азії Люк Девін (Luc Devigne).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА