07:19 09.11.2019

NASA встановила останній, четвертий двигун на надважку ракету для польотів на Місяць

2 хв читати
NASA встановила останній, четвертий двигун на надважку ракету для польотів на Місяць

На перший ступінь надважкої ракети-носія SLS, за допомогою якої в 2024 році планується здійснити запуск пілотованого корабля Orion на Місяць, встановлений останній, четвертий двигун RS-25, повідомив глава Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Джим Брайденстайн.

"Перший ступінь ракети SLS висотою 212 футів (65 метрів - ІФ) з усіма чотирма приєднаними двигунами RS-25 є найбільшим відтоді, як NASA побудувала носій Saturn V для корабля "Аполлон" (для попередніх пілотованих польотів до Місяця - ІФ) , - написав Брайденстайн.

На опублікованій ним у Твіттері фотографії видно всі чотири двигуни RS-25, під'єднані до першого ступеня ракети-носія.

Раніше американське космічне агентство повідомило, що NASA і компаніям Boeing і Aerojet Rocketdyne ще належить інтегрувати рухову і електричну системи загальної конструкції для завершення інсталяції.

Ракетні двигуни RS-25 розроблялися спеціально для американської надважкої ракети SLS. Аналогічні установки вже були використані на космічному кораблі Space Shuttle. Версія RS-25 для SLS має велику тягу і нову систему управління.

Як повідомлялося, у вересні була завершена зборка і з'єднання всіх п'яти секцій першого ступеня надважкої ракети-носія SLS.

Очікується, що перший ступінь SLS остаточно буде готовий в грудні, після чого почнуться її випробування, які триватимуть кілька місяців.

SLS (Space Launch System) - американська надважка ракета-носій, що розробляється NASA для пілотованих місій за межі навколоземної орбіти. Перший безпілотний запуск з місією ("Артеміда-1") заплановано на середину 2020 року, а перший пілотований Artemis 2 - на 2023 рік. В рамках програми Artemis ракета SLS буде використовуватися для запуску пілотованого корабля Orion, зокрема, на Місяць.

Система в базовій версії зможе виводити 95 тонн вантажу на опорну орбіту. Подальший розвиток конструкції ракети-носія має забезпечити збільшення вантажопідйомності до 130 тонн. Вона стане найпотужнішою космічною ракетою в світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА