16:20 09.11.2019

У Польщі затримали ветерана АТО Ігоря Мазура – "Рух опору капітуляції"

2 хв читати
У Польщі затримали ветерана АТО Ігоря Мазура – "Рух опору капітуляції"

У Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, одного із засновників Руху опору капітуляції" Ігоря Мазура, відомого під позивним "Тополя", повідомляється на сторінці руху у Facebook у суботу.

Причини затримання не зазначаються.

"Ми робимо все можливе, щоб допомогти нашому побратиму. Але в цій ситуації рішучу позицію має зайняти наша держава, за свободу, незалежність, територіальну цілісність якої Тополя боровся не один десяток років", - зазначається в повідомленні.

Представники руху звернулися до Міністерства закордонних справ України з вимогою втрутитися в ситуацію і посприяти негайному звільненню Мазура.

"Польську сторону закликаємо припинити виконувати російські інструкції - Москва цього не оцінить. Адже може статися, що російська сторона вчинить із польськими громадянами так само, як польська вчинила з Ігорем Мазуром", - закликали в "русі Опору капітуляції".

У свою чергу волонтер, член УНА-УНСО Назар Приходько заявляє, що Мазура затримали за запитом РФ.

"За запитом РФ в Польщі затримано Ігоря Мазура "Тополю"!!!! Легенду сучасного Націоналістичного руху, мого Друга і Побратима ... Дружина підтвердила факт затримання. Триматиму вас в курсі подій! Посол України в Польщі Андрій Дещиця - підтвердив цю інформацію моїми джерелами ... Ігор їхав на конференцію на запрошення віце-маршалка Польщі", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Ігор Мазур - заступник голови УНА-УНСО, голова Київської організації партії, глава політради партії. Під час Помаранчевої революції був одним з керівників охорони наметового містечка на Майдані Незалежності. Брав участь в автопробігу "Поїзд дружби" в Крим і на Донбас в грудні 2004 року.

Керував "Правим Сектором" Київської області і штабом 24 Сотні самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 року брав участь у бойових діях в зоні антитерористичної операції. З квітня 2015 року ввійшов до складу Збройних сил України, обіймав посаду командира роти, заступника начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". Після демобілізації в листопаді 2016 року став заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української Націоналістичної Самооборони. З червня 2017 року також очолює громадську організацію "Міжмор'я", яка пропагує співпрацю країн Балто-Чорноморського регіону - України, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА