19:21 11.11.2019

Нардеп Деркач заявляє про отримання Байденом-молодшим коштів від Burisma через посередників

3 хв читати
Нардеп Деркач заявляє про отримання Байденом-молодшим коштів від Burisma через посередників

Із травня 2014-го до жовтня 2015 року компанія Burisma ("Бурісма") переказала на компанію Rosemont $4 млн 817 тис., а остання перерахувала вже на рахунки сина колишнього віце-президента Джо Байдена - Гантера винагороду в розмірі $871 тис., повідомив народний депутат Андрій Деркач у відео-блозі у Facebook.

"Це офіційна виписка з Morgan Stanley. Morgan Stanley - це один із найбільших банківських холдингів США. У цій виписці показано рух коштів за півтора року (з травня 2014-го до жовтня 2016 року) компанії Rosemont Seneca Boa, власником якої є Девон Арчер. Згідно з банківською випискою, з травня 2014-го до жовтня 2015 року компанія Burisma перерахувала на компанію Rosemont $4 млн 817 тис., а Rosemont перерахувала вже на рахунки Байдена винагороду в розмірі $871 тис.", - сказав Деркач, продемонструвавши офіційну виписку від одного з банківських холдингів США Morgan Stanley.

За його словами, в допомогу слідству він оприлюднив нові документи з міжнародної корупції, передані йому журналістами-розслідувачами в рамках 11 кримінальних проваджень.

Деркач нагадав, що загалом, за наявними у нього даними зі звіту Підрозділу фінансової розвідки Латвії, на користь двох офшорних компаній-прокладок, а також Гантера Байдена з партнерами компанія Burisma виплатила щонайменше $16,5 млн.

"Підрозділ фінансової розвідки Латвії, передав матеріали до ГПУ та Держфінмоніторингу України про те, що Роберт Гантер Байден може бути причетний до корупційних дій. На той момент Генпрокурор Віктор Шокін вимагав від НАБУ розпочати розслідування справ щодо міжнародній корупції, а саме діяльності Burisma і Злочевського. Момент, коли Шокін вимагав від НАБУ розслідувати факти міжнародної корупції, збігся з приїздом в Україну віце-президента США Джо Байдена. А від Байдена залежав $1 млрд кредитних гарантій, які США мали надати Україні", - повідомив Деркач.

За словами нардепа, Джо Байден стояв перед вибором: підказати синові вийти з сумнівної компанії, яка фігурує в 11 кримінальних провадженнях правоохоронних органів України та інших країн, або дозволити синові продовжувати отримувати частку з $16,5 млн від Burisma через прокладку Rosemont Seneca.

"Подальше ігнорування фактів міжнародної корупції з боку ГПУ і подальша бездіяльність щодо передання документів до Мін'юсту США призведе до судових позовів із боку журналістів-розслідувачів, експертів і народних депутатів. Пане Рябошапка, не знаєте, як вчинити? Робіть за законом. Дійте!" - резюмував Деркач.

Як повідомлялося, 9 жовтня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив службове листування НАБУ і посольства США, згідно з яким перший заступник НАБУ Гізо Углава через свою помічницю Поліну Чиж тривалий час надавав посольству США інформацію, яка негативно вплинула на перебіг подій в Україні та США.

Згідно з його даними, працівниця НАБУ Поліна Чиж отримала вказівку від працівниці посольства США Ганни Ємельянової надати інформацію у справі екс-міністра екології та власника Burisma Group Миколи Злочевського.

Народний депутат також оприлюднив суми грошей, які було перераховано представникам Burisma Group, зокрема і Гантеру Байдену. Згідно з документами, загалом на користь Гантера Байдена, Александра Квасневського, Алана Аптера та Девона Арчера Burisma виплатила щонайменше $16,5 млн.

За словами Деркача, Шокін неодноразово звертався до директора НАБУ Ситника у рамках кримінального провадження щодо Burisma, але постійно отримував формальні відписки. Діяльність Шокіна, на думку нардепа, викликала неприкрите роздратування Джо Байдена і його п'ятий за два роки візит до Києва, 7-8 грудня 2015 року, був присвячений вирішенню питання відставки Віктора Шокіна через справи Злочевського та Burisma.

Як повідомив Деркач, "предметом тиску став $1 млрд кредитної гарантії, який США мали надати Україні: "Факт тиску визнав сам Байден у своєму виступі в раді міжнародних відносин США в січні 2018 року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА