10:36 15.11.2019

У Венеції чекають на новий підйом рівня води після рекордної за півстоліття повені

2 хв читати
У Венеції чекають на новий підйом рівня води після рекордної за півстоліття повені

 Рівень води у Венеції, яка страждає від повені, у п'ятницю знову підніметься до високих значень, повідомляє центр прогнозування та оповіщення про припливи.

Очікується, що до 11:20 за місцевим часом рівень води досягне пікового значення у 150 см.

Це значення вище, ніж у середу та четвер, але нижче, ніж у вівторок, коли рівень води у Венеції піднявся на 187 см вище за норму. За історію спостережень вище вода у Венеції піднімалася лише у 1966 році. Тоді рівень води досяг позначки у 194 см.

Через повінь у місті затопило декілька історичних будівель, вода повністю заповнила крипту собору Святого Марка, головної визначної пам'ятки Венеції. Постраждав громадський транспорт у місті - перекинулися декілька водних трамваїв.

В Італії венеціанські повені називають "високою водою". Про прихід "високої води" кажуть, коли вона піднімається більше ніж на 110 см від нульової точки, розташованої у венеціанському кварталі Пунта-делла-Салюте. У середньому рівень води у Венеції піднімається більше ніж на 110 см шість разів на рік.

Найнижча точка Венеції - знаменита центральна площа Сан-Марко, її заливає водою найчастіше. При рівні води у 140 см затоплює більше ніж 50% історичного центру міста.

Італійський уряд у четвер ввів режим надзвичайного стану у Венеції через небувалу повінь. Влада поки що не оцінили збиток, нанесений місту. Венеції вже виділили EUR20 млн для усунення наслідків повені.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро повідомляв цього тижня, що собору Святого Марка завдано значної шкоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА