21:09 15.11.2019

Зеленський підписав закон про введення адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення дітей

1 хв читати
Зеленський підписав закон про введення адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення дітей

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" № 224-ІХ, який Верховна Рада прийняла 29 жовтня 2019 року.

"Закон доповнює ст.121 кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП) новими частинами, згідно з якими за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф розміром 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - повідомляє прес-служба президента України в п'ятницю.

Зазначається, що на органи Національної поліції покладається обов'язок розглядати справи про адмінправопорушення щодо порушення правил перевезення дітей.

"Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, які перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей", - сказано в повідомленні.

Закон набуває чинності після підписання президентом України наступного дня після його опублікування.

Як повідомлялося, 29 жовтня Верховна Рада ввела адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення дітей.

За відповідний законопроект № 1150 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" в цілому проголосували 332 народних депутати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА