07:52 19.11.2019

Ми працюємо над створенням національної стратегії онлайн-безпеки для дітей

1 хв читати

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба заявив про плани створення національної стратегії онлайн-безпеки для дітей, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

За словами Кулеби в Україні кожна п'ята дитина постраждала від сексуального насильства. При цьому діти не знають, куди звертатися за допомогою, часто вони мовчать про злочин, і насильство триває.

"У сучасному світі однією з небезпек є і сексуальне насильство онлайн. Нещодавно разом з Міжнародним союзом електрозв'язку ми провели дослідження, в якому взяли участь понад п'ять тисяч дітей і більше п'яти з половиною тисяч батьків. За його результатами, 30% опитаних дітей погоджувалися зустрітися з людиною, з якою вони познайомилися онлайн. 85% батьків зазначають, що не знають, куди звертатися в разі проблеми онлайн. Зараз ми працюємо над національною стратегією онлайн-безпеки дітей", - розповів уповноважений з прав дитини.

Кулеба зазначив важливість відвертих розмов з дітьми, зокрема про ризики спілкування в Інтернеті, і вибудовування довірчих відносин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА