08:42 19.11.2019

Airbus A320 набув статусу найбільш продаваного в світі літака

2 хв читати
Airbus A320 набув статусу найбільш продаваного в світі літака

Boeing 737 випав з першого рядка рейтингу найбільш продаваних у світі літаків, його обійшов A320, що випускається консорціумом Airbus. Основною причиною стали дві катастрофи з літаками Boeing 737 MAX в Індонезії та Ефіопії. Про це пише Business Insider з посиланням на звіти про продажі лайнерів.

Як зазначає видання, останні 55 років Boeing 737 був найбільш продаваним літаком у світі, проте до кінця жовтня його за цим показником обійшов Airbus A320. Відповідно до звітів, Boeing на той момент отримав замовлення на 15 136 літаків сімейства 737, а Airbus уклав контракти на продаж 15 193 лайнерів сімейства A320. Цьому посприяла криза, яка почалася у Boeing в квітні поточного року, після того як компанія призупинила польоти 737 MAX на тлі двох катастроф.

Протягом останніх декількох років Airbus скорочував розрив з Boeing за показником продажів, особливо після того, як представив нову версію A320neo, випуск яких почався раніше Boeing 737 MAX. Проте на кінець 2018 року Airbus A320 відставав з продажу від Boeing 737 більш ніж на 400 літаків.

У липні Boeing відзвітував про скорочення поставок літаків сімейства 737 у другому кварталі цього року більше ніж удвічі в порівнянні з першим. Загалом виробник відправив замовникам з початку року 239 комерційних літаків, а на другий квартал припали поставки тільки 90 з них. Якщо за перші три місяці року Boeing поставила авіакомпаніям 89 Boeing 737, то з квітня до липня корпорація відправила замовникам тільки 24 таких лайнери, йшлося в звіті компанії.

Експлуатація літаків Boeing 737 MAX була припинена після двох авіакатастроф: один лайнер в жовтні 2018 року розбився в Індонезії (загинули 189 осіб), а інший в березні того ж року в Ефіопії (загинули 157 осіб). Після цього багато країн, включно зі США, Росією і державами Євросоюзу, призупинили експлуатацію літаків цієї серії з міркувань безпеки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА