20:39 19.11.2019

Прокуратура в суді оголосила обвинувальний акт щодо Насірова

2 хв читати
Прокуратура в суді оголосила обвинувальний акт щодо Насірова

На засіданні Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) у вівторок прокурор оголосив обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-глави Державної фіскальної служби (ДФС) України Романа Насірова, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"У вівторок, 19 листопада 2019 року, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулося судове засідання з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього глави ДФС України та керівника Департаменту ДФС України", - йдеться у повідомленні.

Так, на засіданні прокурор САП оголосив обвинувальний акт, а також вступну промову.

"Наступне засідання - о 10:00 3 грудня", - зазначили у САП.

Як повідомлялося, в ніч на 3 березня 2017 року Насірова затримали детективи Національного антикорупційного бюро України у рамках розслідування справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних із народним депутатом Олександром Онищенком, який покинув Україну і проживає за її межами.

САП у листопаді 2017 року затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Шевченківський райсуд Києва 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта.

Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

17 травня Насіров подав клопотання щодо передачі його кримінального провадження для розгляду у Вищому антикорупційному суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА