21:19 21.11.2019

Зеленський зустрівся з виконавчим головою компанії Orascom Investment Holding

2 хв читати
Зеленський зустрівся з виконавчим головою компанії Orascom Investment Holding

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з єгипетським бізнесменом, виконавчим головою компанії Orascom Investment Holding Нагібом Онсі Савірісом.

"Єгипетський бізнесмен зазначив, що радий нагоді поспілкуватися з главою Української держави і розповісти йому про свою діяльність. Він повідомив, що цікавиться можливістю інвестувати в Україну", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави держави в четвер увечері.

Зеленський подякував Савірісу за проявлену ініціативу та інтерес до інвестиційних можливостей України. "Я чув, що ви протягом декількох років цікавилися інвестиційними можливостями в Україні, але не наважувалися. Зараз найкращий час", - сказав президент.

Він розповів про оновлення українського парламенту і формування нового уряду, що, на переконання глави держави, дозволить реалізувати структурні реформи в короткі терміни для досягнення економічного буму в країні протягом найближчих 5 років.

"Нашим пріоритетом є фокус на зростанні економіки, і ми розуміємо, що це можливо лише із залученням іноземних інвестицій. За 3-й квартал українська економіка зросла на 4,2%, міжнародні рейтингові агентства покращують суверенні рейтинги України, ми ростемо в рейтингу Doing Business. Усе це дає нам оптимізм для подальшого зростання", - підкреслив Зеленський.

Важливим цей час є також для проведення структурних реформ, спрямованих на залучення інвестицій в економіку, підкреслив президент.

"Я не раз заявляв інвесторам і нашим міжнародним партнерам, що особисто захищатиму іноземні інвестиції в Україну, а уряд і парламент працюють над створенням сприятливого бізнес-клімату в нашій країні", - заявив він.

Серед основних змін глава держави назвав земельну реформу, проведення приватизації, розвиток цифрових технологій, телекомунікацій, фінансового сектора, а також збільшення прозорості надрокористування.

"Ми почали процес приватизації з себе - першими підприємствами, які передані на приватизацію, були саме підприємства, які підпорядковувалися Офісу президента. Серед них є цікаві об'єкти для інвестицій в нерухомість, зокрема – готелі "Україна" і "Дніпро". Оскільки у вашому портфоліо є низка дуже успішних проектів у сфері туризму і готельного бізнесу, хочу запросити вас взяти участь у конкурсах на приватизацію. Також вам можуть бути цікаві туристичні об'єкти по всій Україні", - зазначив президент, звертаючись до Савіріса.

Зеленський також запропонував бізнесменові розглянути можливість інвестування в банківський сектор України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА