14:11 25.11.2019

Зеленський нагородив орденом княгині Ольги III ступеня представниць Польщі та Литви за висвітлення правди про Голодомор - указ

1 хв читати
Зеленський нагородив орденом княгині Ольги III ступеня представниць Польщі та Литви за висвітлення правди про Голодомор - указ

 Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом княгині Ольги III ступеня режисера Агнєшку Голланд, журналістку Енн Епплбом і радника канцелярії уряду Литви Діану Варнайтє за їхній вагомий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду українського народу - Голодомору 1932-1933 років, повідомляє прес- служба президента.

"За вагомий внесок у вшанування пам'яті жертв геноциду українського народу - Голодомору 1932-1933 років в Україні, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор, постановляю: нагородити орденом княгині Ольги III ступеня Варнайтє Діану - радника канцелярії уряду Литовської Республіки, Голланд Агнєшку - режисера, голову Європейської академії кіно, Республіка Польща, Епплбом Енн Елізабет - історика, журналістку газети Washington Post, Республіка Польща", - йдеться в тексті указу, розміщеному на сайті глави держави.

Крім того, Зеленський нагородив Хрестом Івана Мазепи голову Асоціації прибалтійських українців литовського міста Клайпеда Леоніда Трегуба.

Як повідомлялося, минулої суботи в Україні відбулися заходи в пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років. Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна ніколи не забуде та не пробачить Голодомор - злочин геноциду, який скоїв тоталітарний сталінській режим проти українського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА