08:39 26.11.2019

Звіт з розслідування для імпічменту Трампа буде готовий після Дня подяки

2 хв читати
Звіт з розслідування для імпічменту Трампа буде готовий після Дня подяки

Комітети Палати представників США, що контролюють процедуру імпічменту президента Дональда Трампа, готують звіт про розслідування для юридичного комітету, який вони сподіваються відправити незабаром після святкування Дня подяки, повідомив голова комітету з розвідки Адам Шифф.

У листі "Шановний колего", розісланому демократам в Палаті представників, Шифф поінформував, що комітети Палати представників з розвідки, закордонних справ та безпекового нагляду і реформ продовжують розслідування, не виключивши можливості додаткових слухань або надання свідчень.

Одночасно він заявив, що законодавці не хочуть дозволяти адміністрації США затягувати процедуру за допомогою судових позовів. Шифф також виступив на підтримку колег, які проводили розслідування, заявивши, що ті виявили "величезну кількість" доказів винності Трампа, незважаючи на "перешкоди" з боку Білого дому.

"Фактично, комітети не отримали жодного документа від будь-яких органів виконавчої влади за нашими повістками", - зазначив він, підкресливши, "ця спроба захистити себе зазнала невдачі".

Демократи почали процедуру імпічменту президента 24 вересня цього року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка відбулася в липні.

Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, який працював на українську енергетичну компанію Burisma, а також про передбачуване втручання України в американські президентські вибори 2016 року.

Президент США, як вважають його опоненти-демократи, поставив у залежність від розслідування надання Києву фінансової допомоги. На думку конгресменів-демократів, за це можна оголосити Трампу імпічмент, оскільки президенту країни не можна використовувати службові повноваження для боротьби проти політичного опонента.

Сам же Трамп заперечує цей факт, запевняючи, що в цьому випадку принцип "послуга за послугу" не діяв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА