18:05 27.11.2019

Бізнесмена Альперіна , який прийшов до САП, затримали співробітники НАБУ

3 хв читати
Бізнесмена Альперіна , який прийшов до САП, затримали співробітники НАБУ

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали в будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Києві оголошеного раніше в розшук одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

"Альперіна затримало НАБУ", - написав у середу ввечері на своїй сторінці в соцмережі Facebook заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Жодних подробиць затримання заступник глави ОП не повідомив.

Водночас, як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" знайоме з ситуацією джерело, Альперіна затримали в будівлі САП на вул. Ісаакяна, 17 у Києві, куди він прибув до слідчого разом зі своїм адвокатом Андрієм Федуром.

Пізніше прес-служба НАБУ на своїй сторінці у Facebook повідомила про затримання "глави злочинної організації", не називаючи його імені.

"Щойно затримано особу, яку слідство вважає главою злочинної організації, що скоює злочини, пов'язані з махінаціями з розмитненням товарів за заниженими цінами, які імпортуються в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі детективи НАБУ і прокурори САП здійснюють необхідні процесуальні дії, пов'язані з особистим врученням цій особі повідомлення про підозру.

"Слідство вважає, що затриманий скоїв злочини, передбачені ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - додали в НАБУ.

Як повідомлялося, Альперіна затримали детективи НАБУ 24 листопада 2017 року. Як заявили правоохоронці, підприємець пропонував співробітникові бюро неправомірну вигоду розміром $800 тис. за припинення розслідування кримінального провадження, в рамках якого було накладено арешт майже на 450 млн грн коштів, підконтрольних Альперіну. Печерський районний суд Києва заарештував Альперіна на 2 місяці з можливістю внесення застави розміром 21 млн грн. Пізніше Апеляційний суд зменшив розмір застави до 141 тис. грн. Після внесення застави Альперін вийшов на свободу.

26 листопада 2019 року співробітники НАБУ і САП затримали 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. За припущеннями ЗМІ, обшуки й затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні", - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцезнаходження на гарячу лінію НАБУ.

"Прошу всіх підключитися і допомогти йому знайти дорогу в НАБУ. Або допомогти правоохоронцям знайти пана Альперіна. З мене особисто - цінний подарунок тому, хто найкраще допоможе довгоочікуваній зустрічі контрабандиста з законом", - заявив Зеленський.

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

"Прочитав у новинах, що НАБУ і САП відсьогодні "розшукують" мого клієнта Вадима Альперіна. Щоправда, сам В.Альперін нічого про це ще не знає... 27.11.2019 року я і Вадим Альперін будемо у прокурора САП на вул. Ісаакяна, 17. Розшукувати В.Альперіна немає жодної потреби. Ми самі прийдемо до прокурора", - написав Федур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА