16:00 21.01.2021

ВАКС продовжив термін дії обов'язків, покладених на бізнесмена Альперіна

2 хв читати
ВАКС продовжив термін дії обов'язків, покладених на бізнесмена Альперіна

 Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив клопотання прокурора і продовжив термін дії процесуальних обов'язків, покладених на одеського бізнесмена, підозрюваного в зловживаннях на митниці.

Як повідомляє прес-служба ВАКС, термін дії постанови - до 21 березня 2021 року включно.

Зокрема, підозрюваний зобов'язаний: прибувати до детектива, прокурора або до суду за першим викликом; не виїжджати за межі території України без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, крім своїх захисників, детективів, прокурорів, суду, а також здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що надають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. За версією слідства, бізнесмен створив злочинну організацію, яка ввозила в Україну товари за заниженою митною вартістю.

Як повідомлялося, 26 листопада 2019 року співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали десятьох осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сімох співробітників органів митного контролю.

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Альперін. Його було оголошено в розшук, у ЗМІ провадження дістало назву "справа Альперіна".

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. Того самого дня затримано й Альперіна, який прийшов до САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада ВАКС обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді арешту, призначено заставу в розмірі 70 млн грн. Того самого дня під нічний домашній арешт було відправлено Тупальського.

3 грудня Альперін вийшов із СІЗО, сплативши заставу. При цьому покладені на нього судом обов'язки залишилися в силі, зокрема Альперін має носити електронний засіб контролю (браслет).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА