08:35 01.12.2019

Афганські військові звільнили від талібів повіт Марджа на півдні країни

2 хв читати
Афганські військові звільнили від талібів повіт Марджа на півдні країни

На півдні Афганістану військові звільнили повіт, який чотири роки контролювався бойовиками руху "Талібан", повідомили "Інтерфаксу" увечері в суботу в прес-центрі міністерства оборони Афганістану.

"Спільна операція силових структур із звільнення повіту від бойовиків почалася два тижні тому. В ході операції були ліквідовані 37 бойовиків, зокрема військовий лідер талібів в повіті Марджа мулла Абдул Барі, десятки бойовиків поранені", - повідомив представник прес-центр оборонного відомства Афганістану.

За його словами, було знешкоджено 103 різних мін і саморобних вибухових пристроїв, ліквідовано 2 схрони зі зброєю і боєприпасами, а також 6 розташувань бойовиків.

Тим часом, міністерство оборони Афганістану підтвердило загибель високопоставленого військового в ході операції на півдні країни.

"Командир 4 прикордонної бригади 215 корпусу національної армії Афганістану "Майванд" генерал Захір Гюль Мукбіл загинув у суботу вранці в ході контртерористичної операції на території повіту Нава провінції Гільменд в результаті підриву на придорожній міні", - йдеться в офіційному повідомленні військового відомства.

Тим часом, сайт радіостанції "Голос Америки" з посиланням на офіційного представника поліції Гільменда повідомив, що загиблий - генерал Захір Гюль Мукбіл прямував в повіт Марджа разом із групою журналістів, де мав намір провести огляд проведення операції з боротьби з бойовиками.

Під час руху конвою на дорозі була підірвана бомба. Співрозмовник "Голосу Америки" повідомив, що серед поранених - троє співробітників безпеки і репортер афганського телеканалу "Шамшад".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА