07:35 05.12.2019

Суд частково задовольнив апеляцію Садового на запобіжний захід

2 хв читати
Суд частково задовольнив апеляцію Садового на запобіжний захід

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула і частково задовольнила скаргу міського голови Львова Андрій Садового на запобіжний захід у вигляді застави в 156 000 550 гривень.

Про це передає телеканал "24".

"Згідно з рішенням колегії суддів, рішення Вищого антикорупційного суду із застави скасовано. Однак Апеляційна палата постановила нове рішення. Таким чином, до Садового застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Садовий повинен прибувати до прокурорів і слідчих за кожною вимогою і утримуватися від спілкування зі свідками стосовно обставин кримінального провадження.

Сам мер Львова заявив, що визнає рішення суду і вважає його об'єктивним.

"Я сприймаю це рішення. Воно відповідає здоровому глузду. Я зацікавлений, щоб ця справа була максимально публічною, щоб інвестори не мали тих проблем, які сьогодні мають в нашій країні. Антикорупційний суд прийняв об'єктивне рішення", - заявив Садовий.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд 27 листопада обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому у вигляді застави розміром 1 млн 56 тис. 550 грн. Прокуратура вимагала заставу розміром 50 млн грн.

Крім того, суд зобов'язав мера Львова "прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді на кожну вимогу" та повідомляти про зміну місця проживання або місця роботи, а також "утриматися від спілкування" з іншими фігурантами справи про обставини провадження.

21 листопада Садовому вручили підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 та ч.2 ст.364 КК України - зловживання службовим становищем при продажу 23,49 га під індустріальний парк.

На думку слідства, продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а знаходиться у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА