13:01 05.12.2019

Рятувальники почали розбирати завали на місці пожежі в Одесі, будівлю можна зберегти

2 хв читати
Рятувальники почали розбирати завали на місці пожежі в Одесі, будівлю можна зберегти

Загін пошуково-рятувальної служби розпочав ліквідацію завалів у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в середу вранці виникла пожежа, повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Куций.

"Вони лише розбирають кам'яні брили біля входу", - написав Куций на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, до процесу ліквідації наслідків пожежі залучені експерти з Одеської державної академії будівництва та архітектури. "Попередньо вони повідомляють, що будівлю можна зберегти, але існує ризик обвалення стін. Тому вони зараз перевірять різні елементи будівлі на пошкодження і чи можна всередину зайти рятувальникам", - повідомляє голова обладміністрації.

Він додав, що до рятувальників і медиків долучилася бригада швидкого реагування Червоного хреста. "Також ми збираємо інформацію про потреби для всіх служб і постраждалих", - написав Куций.

О 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу (м. Одеса) на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. О 14:18 того самого дня її було локалізовано, однак станом на ранок четверга так і не ліквідовано.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, унаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу станом на 6:00 четверга загинула одна студентка, 14 вважаються зниклими безвісти, з них п'ятеро студентів, 27 постраждалих госпіталізовані.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА