13:58 05.12.2019

Підозрювані у вбивстві сина Соболєва служили в одному із добровольчих підрозділів - Геращенко

2 хв читати
Підозрювані у вбивстві сина Соболєва служили в одному із добровольчих підрозділів - Геращенко

Підозрювані у вбивстві сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва служили в одному із добровольчих підрозділів, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"На сьогодні суд затримав двох осіб, яких обґрунтовано підозрюють у вбивстві малолітньої дитини В'ячеслава Соболєва. Слідство наразі відпрацьовує всі версії щодо можливих замовників цього вбивства. Можемо вже сказати прямо, що це замовне вбивство. Двоє цих молодих осіб, які колись служили в одному із добровольчих підрозділів, були найманими кілерами", - сказав він журналістам у Києві у четвер.

За словами Геращенка, триває пошук осіб, які були посередниками в організації злочину, та його замовників.

"Хлопець, який стріляв у Соболєва та вбив його сина, справді, був снайпером, справді, був нагороджений президентом Порошенком орденом за мужність, справді, проявляв себе як захисник України. А після того він зробив цей жахливий злочин, і усі його попередні заслуги перед країною не можуть жодним чином полегшувати тягар його покарання. А воно, я думаю, буде дуже жорстоким", - додав Геращенко.

Як повідомлялося, увечері 1 грудня невідомі в центрі Києва відкрили вогонь по автомобілю Range Rover, у якому в цей час перебували ресторатор і депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв та його малолітній син. Від отриманих поранень дитина померла.

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко повідомив, що затримано двох підозрюваних - "молоді люди 18 і 19 років", і вони не є жителями Києва. Один із них родом із Західної України, інший - з центральної.

Правоохоронці розглядають як основні версії скоєння злочину - побутові проблеми, господарську та професійну діяльність Соболєва.

2 грудня поліція Києва повідомила про підозру двом затриманим після вбивства трирічної дитини на перетині вулиць Льва Толстого і Тарасівської.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці без права застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА