19:09 05.12.2019

ВАКС заарештував екс-голову слідчого управління Генпрокуратури Щербину

2 хв читати
ВАКС заарештував екс-голову слідчого управління Генпрокуратури Щербину

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2,13 млн грн.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро та обрав запобіжний захід колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2,13 млн грн", - повідомляє прес-служба ВАКС у четвер.

Зазначається, запобіжний захід підприємцю, затриманому разом із Щербиною під час одержання неправомірної вигоди в сумі $75 тис., обиратимуть сьогодні, 5 грудня.

Як повідомлялося, 3 грудня Національне антикорупційне бюро України здійснювало обшуки у зв'язку з можливими зловживаннями в Державному бюро розслідувань.

Обшуки, зокрема, відбувалися за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини.

Крім того, на причетність до можливого скоєння цього злочину перевіряють директора ДБР Романа Трубу.

3 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили Щербині та підприємцю у сфері будівництва, викритим в отриманні $75 тис. неправомірної вигоди, про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України.

За даними слідства, колишній чиновник ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовника $150 тис. неправомірної вигоди нібито для подальшого передання директору Державного бюро розслідувань.

Так, директор ДБР в обмін на гроші нібито мав забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідує територіальне управління цього органу щодо дій згаданої компанії.

"Чоловіків затримали після отримання ними першого траншу $75 тис. з обумовлених $150 тис.", - додали в НАБУ.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із листопада 2019 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА