13:36 09.12.2019

Обговорення "формули Штайнмаєра" буде частиною переговорів у Парижі - МЗС ФРН

2 хв читати
Обговорення "формули Штайнмаєра" буде частиною переговорів у Парижі - МЗС ФРН

"Формулу Штайнмаєра" обговорюватимуть на саміті "нормандської четвірки" в Парижі в понеділок, повідомила офіційний представник Міністерства закордонних справ Німеччини Марія Адебар.

"Це буде частиною переговорів у Парижі", - сказала вона. За словами Адебар, мова піде про те, чи можливо погодити і сформулювати цю формулу письмово.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що остання редакція "формули Штайнмаєра" звучить так: "Закон набирає сили о 20:00 за місцевим часом у день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені та проведені у відповідності до Конституції України та спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у згаданих районах. Він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації остаточних висновків місією БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі усталеної практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому дочасних місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в якому міститься відповідь на питання, погоджене в "нормандському форматі", схвалене у Тристоронній контактній групі та направлене Україною в її запрошенні та діючим головою ОБСЄ директору БДІПЛ.

Цей закон продовжує діяти на постійній основі в разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ відповідно до усталеної практики дійде висновку про те, що дочасні місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на запитання, погоджене у "нормандському форматі", схвалене у Тристоронній контактній групі та направлене Україною в її запрошенні та діючим головою ОБСЄ директору БДІПЛ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА