18:13 12.12.2019

Дугар, Кузьменко, Антоненко та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюються в причетності до вбивства Шеремета - заступник голови Нацполіції

2 хв читати

Військову медсестру Яну Дугар, волонтера та дитячого лікаря Юлію Кузьменко, музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка та подружжя Владислава й Інни Грищенків, також учасників АТО, обґрунтовано підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році, заявив заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль.

"Проведеними слідчо-розшуковими заходами і подальшим документуванням членів групи вдалося чітко виділити тих осіб, яких ми об'єктивно підозрюємо у виконанні вбивства Павла Шеремета. Це Яна Дугар, Юлія Кузьменко, Антоненко та подружжя Грищенків", - сказав Коваль на брифінгу з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета в четвер у Києві.

Під час брифінгу було оприлюднено розмови виконавців убивства Шеремета, що демонструють зв'язки між ними в цій справі, а також занепокоєння після того, як одного з причетних – Івана Вакуленка – було викликано на допит як свідка у справі Шеремета, а потім він вчинив самогубство.

Слідство вийшло на цих людей під час розслідування інших кримінальних справ, вчинених із використанням вибухівки. У 2015 році в Херсонській області сталися два вибухи з пошкодженням ліній електропередач, було встановлено зв'язок Антоненка та Кузьменко. Згодом, у 2018 році, подружжя Грищенків готувало замах на бізнесмена із застосуванням вибухівки, яку було використано й у вбивстві Шеремета.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугар, Кузьменко, Антоненка та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

У МВС пізніше уточнили, що про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено Дугар, Кузьменко та Антоненку, їх затримано, а подружжя Грищенків перебуває під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області і підозру у вбивстві Шеремета їм наразі не висували.

Основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА