07:04 13.12.2019

Зеленський на слова Путіна про "Сребреницю": ми інші люди, жодної подібної різанини на Донбасі не буде

2 хв читати
Зеленський на слова Путіна про "Сребреницю": ми інші люди, жодної подібної різанини на Донбасі не буде

Президент України Володимир Зеленський прокоментував висловлювання президента Російської Федерації Володимира Путіна про те, що в умовах відсутності закону про амністію стосовно жителів Донбасу встановлення Україною контролю на кордоні з РФ загрожує масовим знищенням громадян ОРДЛО.

"Він (Путін - ІФ) це сказав, мені здається, двічі на наших зустрічах. Ми пояснили, що ми інші люди, зовсім інші, вільні, демократичні. Ми розуміємо, що там живуть українці. І ми з повагою ставимося до громадян України, і ніякої різанини (не буде - ІФ), я саме так і сказав панові Путіну", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

Зеленський зазначив, що не знає, кого Путін "представляє на його (Зеленського ІФ) місці", але він інша людина. "Я не знаю, з ким ви (Путін - ІФ) до цього говорили про такі серйозні питання, який у вас досвід з цього питання і в інших країнах, але у нас інша країна, ми інша влада, і для нас найголовніше - людське життя ", - вказав президент України.

На зустрічі з Радою з прав людини при президенті Путін повідомив, що можливе переслідування цих людей було однією з тем його розмови із Зеленським у ході зустрічі в Парижі 9 грудня.

"Досі не прийнятий закон про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами", - сказав Путін.

У зв'язку з цим президент РФ зазначив: "Але я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде" (масове вбивство мусульман у липні 1995 року в Сребрениці є одним з найкривавіших епізодів боснійської війни 1992-1995 років).

Як зазначив президент РФ, "ми ж бачили, як президент Зеленський веде дискусію з націоналістами, не зрозуміло, хто там сильніше". "І не зрозуміло, що там станеться, і хто ними керуватиме, коли вони увійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям", - сказав Путін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА