07:16 13.12.2019

Зеленський: "Стіна" на Донбасі - це тоді інша держава, яку ми ніколи не визнаємо, але я поки взагалі не хочу про це говорити

2 хв читати
Зеленський: "Стіна" на Донбасі - це тоді інша держава, яку ми ніколи не визнаємо, але я поки взагалі не хочу про це говорити

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що так званий план "Б" щодо врегулювання ситуації на Донбасі - це "останній план", "стіна", яка буде означати, що на території ОРДЛО буде вже не Україна, а "щось інше".

"На засіданнях РНБО України ми затвердили п'ять планів реінтеграції Донбасу і повернення наших територій. Один з цих планів - це, як ви сказали, план "Б". Для мене це не план "Б", це план "остання буква". Це останній план. Я поки що дуже не хотів би, щоб ми застосували саме цей план", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

Зеленський зазначив, що так звана "стіна" вже є, а Україні потрібно вирішувати, як повернути людей, їх ментальність, їх мислення, їх розуміння, що вони українці. "У нас зараз "жива стіна", гинуть люди, вона у нас є. Але для мене особисто це не варіант", - заявив він.

При цьому президент України підкреслив, що знову п'ять років чекати, стріляти і втрачати українців він і його команда не збираються.

"Якщо буде "стіна", то це інша держава, яку ми ніколи, ви розумієте, не визнаємо, ніколи", - вважає він.

Зеленський вказав, що були детально опрацьовані всі плани на випадок різних сценаріїв розвитку ситуації. "Ми розуміємо, якщо "стіна", то нам потрібно буде створити всі умови для українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, які відчувають себе дійсно українцями, щоб вони приїхали до нас. Тому що за "стіною" тоді буде інша навіть не держава, це щось інше, скажімо так, місцевість, де будуть тільки бойовики", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА