13:45 16.12.2019

Навігацію на судноплавних річках України закрито

1 хв читати
Навігацію на судноплавних річках України закрито

Державна установа "Держгідрографія" завершила зняття навігаційної обстановки на судноплавних річках України.

Як повідомила прес-служба Держгідрографії, засоби навігаційного обладнання (ЗНО) знято уздовж усієї головної водної магістралі України від кордону з Білоруссю до гирла річки Дніпро, а також на річках Прип'ять і Південний Буг.

За даними установи, нині вже розпочато підготовку буїв до нового навігаційного сезону, який, згідно з прогнозами, розпочнеться в березні 2020 року. Фахівці перевіряють роботу світлооптичних пристроїв та батарей, якими обладнано буї. Розпочато процес ремонту та/або заміни якірних ланцюгів, фарбування, інші відновальні роботи.

"Навігаційна обстановка на внутрішніх водних шляхах України знята. Судноплавство з використанням світних засобів навігаційного обладнання завершено. Спеціалісти Держгідрографії опрацювали понад 1 тис. км і зняли понад 1 тис. буїв. Зауважу: зняте ЗНО вже зараз готується до нового навігаційного сезону 2020 року. Наразі на штатних місцях судноплавних річок встановлено льодові буї типу "Сигара", - наводить прес-служба слова керівника установи Олександра Щипцова.

Зняття сезонних плавучих ЗНО на внутрішніх водних шляхах України щорічно здійснюється згідно з планом зняття та встановлення сезонних ЗНО, погодженим Адміністрацією морських портів та затвердженим ГУ "Держгідрографія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА