18:27 19.12.2019

Зеленський підписав закон про надання МКЧХ права безперешкодного доступу до затриманих осіб

1 хв читати
Зеленський підписав закон про надання МКЧХ права безперешкодного доступу до затриманих осіб

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про попереднє ув'язнення" щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту" №372-IX, повідомляє прес-служба глави держави.

"Адміністрація місця попереднього ув'язнення надає представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста побачення з узятими під варту особами безперешкодно, без обмеження кількості таких побачень та їхньої тривалості, у випадках та відповідно до умов Женевських конвенцій 1949 року "Про захист жертв війни", - йдеться в повідомленні.

Так, побачення із затриманими представникам МКЧХ надають у вільний від виконання слідчих дій і проведення судових засідань час.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося, 12 грудня Верховна Рада схвалила законопроект, що відкриває безперешкодний доступ до взятих під варту.

За відповідний законопроект №0885 у другому читанні та в цілому "Про внесення змін до закону України "Про попереднє ув'язнення" щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного комітету Червоного хреста до осіб, взятих під варту" на засіданні Верховної Ради в четвер проголосували 335 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА