20:02 21.12.2019

Джоан Роулінг назвали найбільш високооплачуваним письменником року

2 хв читати
Джоан Роулінг назвали найбільш високооплачуваним письменником року

Автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг стала найбільш високооплачуваним письменником у світі за версією журналу Forbes. За оцінками видання, за цей рік вона зуміла заробити $ 92 млн і тим самим повернулася на першу сходинку в рейтингу після річної перерви.

Видання зазначає, що заробити Роулінг допомогли не тільки продажі її книг в США (цей рік вийшов для письменниці не найвдалішим), скільки тематичні парки і бродвейська постановка "Гаррі Поттер і прокляте дитя". На продажу театральних квитків письменниці за тиждень вдалося заробити понад $ 2 млн.

Колишній лідер рейтингу Джеймс Паттерсон цього разу виявився на другому місці, заробивши за рік $ 70 млн. Успіх йому приніс продаж 5,5 млн примірників книги "Президент пропав"», яку Паттерсон написав у співавторстві з колишнім главою США Біллом Клінтоном.

Паттерсон кілька разів ставав найбільш високооплачуваним письменником за версією Forbes. Минулого року він зайняв першу сходинку в рейтингу, заробивши $ 86 млн, Роулінг тоді заробила $ 54 млн і посіла друге місце. Ще раніше, в 2017 році, заробіток Паттерсона склав $ 87 млн ​​(у Роулінг тоді було $ 95 млн).

На третьому місці опинилася колишня перша леді Мішель Обама. За рік вона заробила $ 36 млн на автобіографічній книзі "Becoming. Моя історія". Промоутерский тур, присвячений виходу цього твору, також приніс Обамі непоганий дохід, оскільки виступала вона перед шанувальниками на великих стадіонах. Forbes зазначає, що книгу пише і сам Барак Обама. Гонорар колишній президент вже отримав, а сама автобіографія повинна з'явитися в наступному році.

Далі в рейтингу йде дитячий письменник Джефф Кінні. $ 20 млн йому принесла серія "Щоденник слабака", яка виходить з 2007 року. Цього року Кінні випустив вже 14-у книгу.

П'ятірку найбільш високооплачуваних письменників замкнув Стівен Кінг. У минулому році він заробив $ 27 млн ​​на екранізації книги "Воно", а в цьому отримав лише $ 17 млн. Причиною зниження доходів Forbes називає і відносну невдачу картини "Доктор Сон", яка заробила в прокаті $ 71 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА